In de auto door de schuur van de boer met een beker chocolademelk in de hand, om daarna boerenproducten te proeven en te kopen. Dat deden veel enthousiastelingen zondag bij akkerbouwbedrijf Visser in Oterleek tijdens de Culinaire Boerderijentocht. Naast de familie Visser deden nog zes andere bedrijven mee.

Eén van hen is Boer Ted uit Zuidschermer. "Ik ga langs alle boerderijen om te kijken wat ze in huis hebben", zegt een bezoeker die daar net is komen aanfietsen tegen mediapartner NH Nieuws. "Dit is ons wekelijkse fietsuitje, maar nu nemen we dit hele rondje mee. Het is een heel leuk initiatief."

"Lekker naar buiten, een rondje langs de boeren. Draag ze een warm hart toe, dat is heel belangrijk", zegt Naomi Nieuwenhuis zodra ze klaar is met het roeren in een grote pan soep. Ze werkt voor een cateringbedrijf en staat zondag dus bij boer Ted. "Ik heb met de groenten die hier geteeld worden deze soepen gemaakt. Ik gebruik graag streekproducten zoals hier uit de polder. We hebben zondag pompoensoep en knolselderijsoep." Veel tijd heeft ze niet, want er staan alweer klanten voor de kraam.

Door naar Oterleek, waar een opgewekte Lex Visser naar de groep klanten kijkt die gekomen is. "Het loopt lekker door. We willen de mensen laten zien hoe het zeilt en reilt." Na de persconferentie van zaterdag was even onzeker of het evenement wel kon doorgaan, maar met een heuse drive-through en een ruime opstelling in de schuur kon het alsnog.

Een vrouw die boodschappen doet voor kerst is daar maar wat blij mee. Ze gaat veel van de boerderijen die meedoen af. "Ja, voor tweede kerstdag. We hebben een hele route uitgezet, tot aan het toetje geloof ik! Ik ben blij, wij hebben een uitje. En het is leuker dan naar de supermarkt!"
Pin It