De familie Van Vleuten uit Bergen leefde vorige week zondag intens mee met de strijd om het wereldkampioenschap Formule 1 tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. De video van hun huiskamer tijdens de laatste ronde van de race in Abu Dhabi gaat nu viraal op het internet. De video op YouTube is wereldwijd al meer dan 500.000 keer bekeken.

"Ik krijg reacties van over de hele wereld. Het is echt heel leuk", reageert Chris van Vleuten die de video heeft gemaakt. "We wisten van tevoren dat Max Verstappen misschien wel wereldkampioen zou worden in Abu Dhabi. Toen heb ik in de huiskamer een GoPro geïnstalleerd, gewoon voor onszelf, om later met de familie nog eens terug te kijken op een misschien wel historische race. Mijn familieleden kijken daar ook niet van op: ik heb een videoproductiebedrijf in Bergen en ik ben altijd met video bezig. Tijdens de zinderende race waren we de camera natuurlijk alweer helemaal vergeten. Toen ik de opname later terugkeek, kwam het idee naar boven om het ook op YouTube te delen. Hij wordt blijkbaar erg gewaardeerd. De teller van het aantal views begon meteen te lopen."

De afgelopen week kwam er veel kritiek los op bekende Nederlanders, die zichzelf filmden tijdens de race en deze beelden postten op social media. Een fenomeen dat al langer bekend is als het 'How-Can-I-Make-This-About-Me- syndroom', dat zelfs eigen kanalen heeft op Instagram en Twitter met de beste voorbeelden. Chris van Vleuten heeft zich zelf ook gestoord aan mensen zoals Gordon en Ali B, die meer met zichzelf bezig lijken dan met de race: "Dit is gelukkig heel anders. De beelden heb ik gemaakt voor onszelf en bleken achteraf zo leuk dat ik ze ook wilde delen. Dat sloeg blijkbaar erg aan."

 

 

 
Pin It