De politie heeft afgelopen week zes Alkmaarders aangehouden in het onderzoek naar de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd AZ-NEC op zaterdag 20 november. Dat meldde de politie dinsdag. De 18 tot 34 jaar oude mannen worden verdacht van verschillende strafbare feiten, waaronder openlijke geweldpleging.

Zaterdag 20 november vond in het AZ-stadion een wedstrijd plaats, vanwege coronaregels zonder publiek. Al aan het begin van de wedstrijd zorgde een groep van ongeveer 100 mensen buiten het stadion voor onrust. Daarna drongen rond 20 van hen het stadion binnen. Onder andere pleegden ze vernielingen en staken ze vuurwerk af, waarvan een deel werd gegooid richting de aanwezige politie en stewards. Door de ongeregeldheden moest de wedstrijd tijdelijk worden stilgelegd.

Burgemeester Anja Schouten verklaarde eerder al dat de binnengedrongen groep "enorm intimiderend en bedreigend" werd ervaren door de mensen al in het stadion. Daarnaast waren er grote zorgen over het vuurwerk bij de voetbalvierhoek, bestaande uit de burgemeester, politie, het Openbaar Ministerie en de voetbalclub. "Het vuurwerk dat werd gebruikt kan voor ernstig lichamelijk letsel zorgen. De vierhoek vraagt zich af of deze 'supporters' zich wel realiseren hoe gevaarlijk dit soort vuurwerk is."

Na de wedstrijd maakte de voetbalvierhoek afspraken voor maatregelen. De politie startte direct, onder leiding van het OM, een strafrechtelijk onderzoek, waar de zes Alkmaarders als verdachten naar voren kwamen. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau en verhoord. Ze mogen hun strafproces in vrijheid afwachten. Wel zijn ze verplicht zich op speeldagen van AZ te melden bij de politie en mogen ze niet in de buurt van het stadion komen.
Pin It
Bekeken: 1690x
http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://berita.bonebolangokab.go.id/slot-demo/ http://sepedabaja.gorontalokab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://srv-inlislite.unsulbar.ac.id/demo-pg-soft/ https://simpeg.rsudibnusina.gresikkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://inlislite.kalselprov.go.id/slot-demo/ https://bappedalitbang.kaltaraprov.go.id/slot-demo-pgsoft/ http://webgis.sinjaikab.go.id/slot-demo/ https://konsultasi.ulp.banjarbarukota.go.id/slot-demo/ https://jdih.baubaukota.go.id/assets/demo-slot/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://perpus.menpan.go.id/slot-demo/ http://simpeg.ampta.ac.id/slot-demo-pgsoft/ https://intercafe.ipb.ac.id/slot-demo/ http://inlislite.vapt.blitarkota.go.id/vendor/akun-demo/ http://inlis.kulonprogokab.go.id/inlislite3/slot-demo/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/