De Alkmaarse gemeenteraad heeft het college van B&W opgedragen om horecaondernemers nadrukkelijk te blijven steunen, door met terugwerkende kracht over 2021 en ook heel 2022 geen leges en precario te innen. VVD diende hiervoor met steun van het CDA, OPA, D66 en SPA een motie in, waar iedereen maandag mee akkoord op één raadslid na. Het scheelt de horeca volgens wethouder financiën Pieter Dijkman grofweg 200.000 euro.

Gezien de versoepelingen begin 2020, besloot het college om per 1 juli de vrijstelling van toeristenbelasting en leges te schrappen en per 1 januari 2022 de vrijstelling van precario voor evenementen en terrassen. De gemeenteraad draait dat dus nu grotendeels terug. De twee ton aan inkomstenderving voor de gemeente wordt gedekt vanuit het coronanoodkrediet.

Van de 10 miljoen euro aan noodkrediet is volgens wethouder Dijkman 7 miljoen uitgegeven, en staat 1 miljoen euro gereserveerd voor het stimuleringsfonds, naar aanleiding van een motie van OPA. "Er is dus nog wel ruimte."

Er werd tijdens de raadsvergadering uitgebreid gesproken over verbreding van de motie voor andere getroffen sectoren. Wethouder Dijkman raadde echter aan de motie aan te nemen, zodat dit nog meegenomen kan worden in de nieuwe belastingverordening. Aanvullende sturing kan de raad altijd nog geven. Volgens Dijkman bij voorkeur bij verlenging van het mandaat dat het college van B&W voor de verdeling van het noodkrediet kreeg tot 1 januari. Hij vroeg de raad dan ook om dit mandaat te verlengen tot 1 juli.

Er werd nog voorgesteld om van de motie een amendement op de belastingverordening te maken, maar met een kleine aanpassing van de tekst was dat niet nodig.

De enige die tegen de motie stemde was Kıvılcım Pinar van de PvdD. "Ik ben het overzicht nu helemaal kwijt."
Pin It
Bekeken: 1458x
https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-gacor-online/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://jdih.tarakankota.go.id/slot-online-gacor/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-gacor-online/ https://pustaka.pekanbaru.go.id/slot-gacor/ https://library.poltekpel-sby.ac.id/slot-demo/ https://inlislite.bengkaliskab.go.id/slot-gacor/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-online-gacor/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih.pasamanbaratkab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.enrekangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-luar-negeri/ https://www.sdn-pungkit.sumbawakab.go.id/slot-demo/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/