De maatschappij van de toekomst vraagt om ander onderwijs dan hoe we in het verleden op school leerden. Maar het gaat ook om andere uitdagingen. Thema’s zoals milieu, globalisering en samenwerken zijn bepalend voor hoe de toekomst van onze wereld eruitziet. In deze podcastserie vragen Laura Metsch en Igor Verettas de gasten wat zij hiervan vinden.

Mieke Klerk is vanaf de start betrokken bij Hortus Alkmaar, de botanische tuin op de Beverkoog. Sinds dit jaar ging dankzij sponsorbijdragen een lang gekoesterde wens in vervulling: in de Hortus-tuin kunnen schoolkinderen nu ook natuurlessen volgen. Mieke coördineert in opdracht het platform voor natuureducatie 'Natuurgids Alkmaar' waar het totale aanbod van zo'n 25 organisaties te vinden is. Met de klas naar buiten en kinderen de natuur laten beleven, dat is waar Mieke zich voor inzet.

Dit is Onderwijs is iedere donderdag om 19:00 uur te horen op Streekstad Centraal en natuurlijk te vinden op streekstadcentraal.nl, en is een samenwerking tussen Streekstad Centraal en SAKS.
Pin It