In Overdie komt een compleet nieuwe Alkmaarse wijk. Van de 30 hectare oppervlak is 30 procent bestemd voor woningen. Dat worden er rond 950, waarvan een derde sociaal en met hoogte van gemiddeld vijf bouwlagen. De ander 70 procent is voor werken, groen & recreatie én een bescheiden jachthaven. Per deel moet 20 procent onverhard en onbebouwd blijven voor opvang van regenwater.

In 2017 stelde de gemeente de Omgevingsvisie 2040 vast, met daarin onder andere het ambitieuze project 'Alkmaars Kanaal'. Daaruit volgden vijf ontwikkelbeelden voor de hele kanaalzone, een complete opdracht en inmiddels wordt hier en daar gebouwd. Voor Overdie liggen de eerste plannen van ontwikkelaar Reales klaar.

Uit participatie van omwonenden en ondernemers kwamen aandachtspunten naar voren wat betreft verkeer & verkeersveiligheid, de brugverbinding, parkeren, aanzichten en bouwhoogtes en planning & fasering.

Van betreft verkeer werd aangedragen dat de rotonde van de Koelmalaan/Bestevaestraat veiliger kan, en dat de invoegstroken naar de N242 kort zijn. Er werd gevraagd om onderzoek naar verkeersstromen tijdens spitsuren en de verkeersafwikkeling op de Kortenaerkade, en of er iets gedaan kan worden aan sluipverkeer door Oud-Overdie.

De brugverbinding tussen Oudorp en Overdie wordt via een apart traject behandeld. Een brug ergens aan het einde van de Bestevaerstraat is al jaren een twistpunt. Voor de hele stad zou deze verbinding gunstig zijn, maar omwonenden vrezen de verkeersdrukte. Op het schetsontwerp lijkt echter een fiets- en wandelbrug te staan, zo'n 40 meter verderop.

Er zijn verder zorgen geuit over de parkeerdruk in de Zeeheldenbuurt, die al hoog is. Een deel van het parkeren zal onder de grond gebeuren. Verder zullen parkeervraagstukken verder uitgewerkt worden volgens de Alkmaarse parkeernorm. Ook over de bouwhoogte waren zorgen, maar hier zullen studies naar worden gedaan.

De gemeente verwacht een nieuwe update voor fase 1 in het eerste kwartaal van 2022.  Halfverwege het jaar zal fase 2 duidelijk worden. Meer info op herontwikkelingoverdie.nl.
Pin It
Bekeken: 2516x
https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/