Een jongeman die op 5 september in Alkmaar met een vuurwapen, munitie en een signaalverstoorder in zijn auto werd betrapt, is veroordeeld tot tien maanden celstraf, waarvan hij de laatste zes niet hoeft uit te zitten als hij niet opnieuw over de schreef gaat en meewerkt aan reclassering, gedragstraining en dagbesteding.

Het vuurwapen was een omgebouwd alarmpistool en daarbij had hij tien passende patronen. De zogenoemde 'jammer' was eveneens illegaal omdat hij geen toestemming had voor bezit. De strafeis was tien maanden, waarvan acht onvoorwaardelijk. De advocaat pleitte voor zes maanden waarvan hooguit 100 dagen onvoorwaardelijk, omdat de verdachte nog jong is en zijn voorarrest hem zwaar valt. Bovendien zou hij dan aan de opleiding kunnen beginnen waarvoor hij zich heeft aangemeld.

De rechter houdt er rekening mee dat jammers bij criminelen populair zijn en mogelijk cruciaal contact tussen noodhulpdiensten verstoren. Bovendien heeft de politie hem de laatste tijd gespot met personen met een strafblad, is hij de afgelopen twee jaar een aantal keren 'in beeld geweest' bij de politie en neemt daarbij de ernst toe. Maar ook vindt de rechter de opleiding zeer belangrijk om de jongeman op het rechte pad te houden. De vier maanden celstraf zijn wat lager dan de richtlijn, maar de overige zes maanden hangen hem wel boven heeft hoofd om goed gedrag af te dwingen.
Pin It
Bekeken: 2047x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/