De PvdA Alkmaar brengt zijn verkiezingsprogramma met bijna 200 concrete voorstellen naar buiten, in aanloop naar de raadsverkiezingen van 2022. "Het programma stelt een solidair, duurzaam en inclusief Alkmaar in het vooruitzicht", aldus raadslid en nummer 3 Gijsbert van Iterson Scholten. "In dertien pagina’s schetst de PvdA wat dit volgens hen inhoudt. Vervolgens volgt een lijst met bijna 200 concrete voorstellen om dit dichterbij te brengen. Woningbouw blijft het belangrijkste thema."

PvdA maakt zich hard voor de 15.000 nieuwe woningen die de komende jaren gepland staan, liefst met 35 procent sociale huur en 10 procent sociale koop. Daarnaast wil de partij actievere grondpolitiek, belegging in woningen aan banden leggen en collectieve woonvormen voor senioren.

Een ander belangrijk focuspunt is de jeugd. PvdA Alkmaar streeft naar versterking van het jongerenwerk, jaarlijks 200.000 euro voor jeugd om te steken in openbare inrichting en jaarlijks 100.000 euro zowel voor cultuuronderwijs als voor les in digitale vaardigheden op basisscholen. Andere voorstellen zijn 100 ‘basisbanen’ voor mensen die langdurig in de bijstand zitten, zoveel mogelijk fietsstraten in de bebouwde kom, een meerjarenvisie voor alle dorpskernen en drie extra Tiny Forests.

Al is de kandidatenlijst voor de verkiezingen al een maand geleden vastgesteld tijdens de ledenvergadering, deze werd nu pas in een persbericht gedeeld.  David Rubio Borrajo was al aangewezen als lijsttrekker. De andere achttien kandidaten zijn de huidige raadsleden en fractieassistenten en nieuwkomers als Mathijs de Boer uit De Rijp op plek 4, Myrthe Wijnkoop op 5 en Laura Polder op 7. Ex-wethouder Paul Verbruggen is lijstduwer.
Pin It
Bekeken: 2501x