Het ROC Horizon College en de sociale onderneming BuddyBold hebben de handen ineen geslagen. Samen organiseren zij dat 60 studenten van de mbo-opleiding Helpende Zorg & Welzijn wekelijks een bezoek brengen aan 30 cliӫnten die in de regio Alkmaar in woonzorgcentra verblijven; dit om hun wereld gezelliger en minder eenzaam te maken. De studenten staan te popelen om na de lockdown weer langs de cliënten te gaan.

BuddyBold koppelt jonge studenten en de oudere generaties aan elkaar. De studenten leren in de praktijk en de cliӫnten die zij bezoeken hebben aanspraak en gezelligheid. De ervaringen vergroten hun belevingswereld. Bovendien krijgen studenten die wat moeite hebben met de Nederlandse taal extra ondersteuning. Het mes snijdt dus aan alle kanten.

Rahmat (20) en Abdulrahim (18) kwamen tot de lockdown elke week bij Ercan Alcu. Ercan heeft een herseninfarct gehad en revalideert in een Alkmaars woonzorgcentrum. Hij heeft een rolstoel nodig en praat moeilijk. De twee studenten geven hem wekelijks een paar onbezorgde uren, bijvoorbeeld door samen voetbal op tv te kijken, een rondje met Alcu in de rolstoel en hulp met revalidatie-oefeningen.

Ercan glundert als de studenten komen. Rahmat: "Ik zie de lach op zijn gezicht als we samen iets leuks doen en dat geeft een goed gevoel. Ik wil graag verpleegkundige worden en kan leren van meneer Alcu. Bovendien word ik later ook oud en zal zorg nodig hebben. Dan is het fijn dat ik nu iemand kan helpen."

Abdulrahim heeft als droom chirurg te worden. "Ik wil graag mensen helpen en kan nu in de praktijk ervaring opdoen. Na deze opleiding wil ik verder studeren en hoop ik arts te worden. Ik wil weten hoe de zorg in Nederland werkt. Als we bij meneer Alcu zijn zie ik hoe hij wordt verzorgd. Met ons bezoek en onze hulp hoop ik dat we kunnen bijdragen aan zijn herstel." (foto: Rob Duin)
Pin It
Bekeken: 2849x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/