De Onafhankelijke Partij Alkmaar wil dat de gemeenteraad meer te zeggen krijgt over de inzet van handhavers. "Het college gaf aan dat de raad eigenlijk niet gaat over de inzet van toezicht omdat dit voorbehouden zou zijn aan de burgemeester. OPA vindt dit onjuist en gebaseerd op een onjuiste veronderstelling", stelt fractievoorzitter Victor Kloos bij schriftelijke vragen aan het college.

Kloos verwijst naar de website van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, waar staat dat het stellen van kaders en doelen in het lokale veiligheidsbeleid een taak van de gemeenteraad is. Verderop staat kort gezegd dat de raad rapportage hoort krijgen over de daadwerkelijke uitvoering, de resultaten en de kosten. OPA verwachtte dan ook verantwoording, maar die is er (nog) niet. "Nu het een en ander niet vervat is in een concrete kaderstelling valt het beleid niet goed te controleren. Ook op technische vragen hierover is het antwoord onduidelijk hoe de raad het veiligheidsbeleid kan controleren."

Alkmaar beschikt over 34 boa's, waaronder vijf leidinggevenden en vijftien parkeerhandhavers. Daar tegenover staat Breda, met 60 boa's waarvan zich slechts zes op parkeren richten, met gebruik van een scanauto. Dat vindt OPA een mooie verhouding. Wanneer nodig kunnen parkeerboa's worden bijgeschoold. De lokale partij wil nóg iets uit Breda overnemen. Inwoners krijgen na een melding telefonisch terugkoppeling van hun wijkboa over wat ermee is gedaan. In Alkmaar gebeurt dat in meer algemene zin.

De raadsvragen over de aangedragen onderwerpen komen volgens planning op 27 januari in de gemeenteraad.

 

 
Pin It
Bekeken: 2499x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/