Definitief is het nog niet, maar gemeente Alkmaar is wel van plan om definitief vergunningparkeren in te voeren op de Bannewaard en in Oud-Overdie Midden. Volgens de regels van de gemeente is hier voldoende animo voor, blijkt uit enquêtes onder de bewoners. Er komt geen parkeren met vergunning op de andere twee B-waarden, de Bregwaard en Broekerwaard, en ook niet in Oud-Overdie Oost.

Na lang gesteggel is er duidelijkheid over waar nou wel of niet vergunningparkeren wordt ingevoerd op de B-waarden. De gemeente besloot in december 2018 besloot om geen vergunningparkeren in te voeren op basis van een enquête over alle drie de straten, waaruit te weinig wens bleek. Bewoners van de Bannewaard, die overweldigend vóór vergunningen waren, tekenden bezwaar aan maar de gemeente ging in juni 2019 niet overstag. Een van hen stapte naar de rechter, maar ving bot in juli 2020. Hij haalde uiteindelijk in juli 2021 wél zijn gelijk in hoger beroep: gemeente Alkmaar moest vanwege onduidelijke spelregels opnieuw enquête voeren, per B-waarde.

Zo geschiedde. De regels voor invoering van vergunningparkeren zijn dat minimaal 60 procent van de adressen moest reageren, en dat daarvan 60 procent over meer vóór is. Op alle drie de B-waarden was de respons minimaal 80 procent. Op de Bannewaard koos 63 procent voor vergunningen, op de Bregwaard 49 procent en op de Broekerwaard 46 procent.

In Oud-Overdie is bij wijze van proef al tijdelijk vergunningparkeren. De vraag was hier of de regeling permanent moest worden. In het middelste deel van de wijk reageerde 63 procent en daarvan was 70 procent voor behoud. In het oostelijke deel was 74 procent voor behoud, maar de respons was met 54 procent te laag en daardoor kunnen de vergunningen daar straks de prullenbak in. (foto: Pixabay / Hans Braxmeier)
Pin It
Bekeken: 1894x
https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-gacor-online/ https://e-learninggender.kemenpppa.go.id/slot-gacor-online/ http://elibrary.pipmakassar.ac.id/demo-pg-soft/ http://admperpus.jogjakota.go.id/slot-demo/ https://inlis.pacitankab.go.id/slot-online-gacor/ http://fastekkln.kemenkopmk.go.id/slot-online-gacor/ http://skp.bkpsdm.ketapangkab.go.id/live-draw-hk/ https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/