Op de laatste dag van het jaar verwachten de talloze oliebollenkramen in de regio Alkmaar weer tienduizenden oliebollen te verkopen, met en zonder krenten. Bij oliebollenkraam Kelly Kooistra bij de St. Jan de Doperkerk in Noord-Scharwoude waren vrijdagochtend 8:30 uur al honderden oliebollen verkocht.

Een team van XYTO Media in Heerhugowaard deed een oliebollentest bij tien kramen in Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk. De oliebollenkraam bij de Praxis en Mediamarkt in Heerhugowaard (Bedrijventerrein Beveland) scoorde het hoogst met maar liefst vijf sterren. Doorslaggevend was uiteindelijk de smaak van de krentenbol want die kreeg het hoogste cijfer van allemaal. Vlak daarachter werd de Dutch Bakery Alkmaar (Wendelaarstraat, Albert Heijn XL) tweede en daarmee de beste van Alkmaar. Die winnaar van het zilver won het maar net van Kelly Kooistra bij de St. Jan de Doperkerk in Noord-Scharwoude. Die werd betiteld als beste van Langedijk. Beide kramen ontvingen uiteindelijk alle vijf sterren.

Ook de kramen van BGK-snacks (Intratuin Heerhugowaard), De Westfriesche Gebakskraam (Raadhuisplein Heerhugowaard), NCH-Braak (Middenwaard, Heerhugowaard), De Alkmaarsche Gebakskraam (De Mare, Alkmaar) en De Hollandsche Gebakskraam (Ranzijn, Alkmaar) scoorden bijzonder goed bij het team van XYTO Media met vier sterren.
Pin It
Bekeken: 2096x