Het bleef de eerste dagen rustig, maar uiteindelijk is er op de brandweerkazernes van Alkmaar, Den Helder en Hoorn nog ruim 100 kilogram aan vuurwerk ingeleverd. Inwoners van Noord-Holland Noord konden hier dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag terecht om consumentenvuurwerk af te staan. Het meeste spul was van voorgaande jaren.

De Veiligheidsregio verwachtte al dat er minder vuurwerk ingeleverd zou worden dan vorig jaar. Toen was het algehele verbod op categorie F3 vuurwerk nog nieuw en werd voor het eerst rond de jaarwisseling ook categorie F2 vuurwerk verboden.

Jan Nieuwenburg, burgemeester van Hoorn: “We zijn blij dat de mensen de gelegenheid hebben aangegrepen om vuurwerk in te leveren. Het is niet veilig om vuurwerk in huis te bewaren. Specialisten hebben het vuurwerk op verantwoorde wijze afgevoerd".

Vorig jaar had gemeente Alkmaar een primeur met inzameling van vuurwerk. Diverse andere steden volgden. Wie bij de Alkmaarse gemeentewerf vuurwerk inleverde kreeg een oliebol. Na een rustige start werd ruim 250 kilo ingeleverd.

Deze inzamelingsactie was een gezamenlijk initiatief van alle gemeente in Noord-Holland Noord en de brandweer, om ervoor te zorgen dat mensen veilig van hun oude vuurwerk af kunnen komen. Het vuurwerk is door een gespecialiseerde afvalverwerker opgehaald en wordt volgens de geldende voorschriften vernietigd.
Pin It