De Historische Vereniging Alkmaar heeft bij de gemeente bezwaar gemaakt tegen de terrastenten op het Waagplein en de Platte Stenenbrug. De vereniging is begaan met het lot van de horeca en ziet de vergunningen - waarbij de gemeente de kantjes eraf zou hebben gelopen - voor deze keer door de vingers, maar kondigt alvast formeel bezwaar aan bij eventuele vergunningaanvragen in de toekomst.

"De terrassen zijn eenmalig misschien acceptabel maar de ervaring leert dat deze tot precedenten en herhalingen kunnen leiden", stelt voorzitter Carol Korringa. "De procedure, zoals die nu gevoerd is, zou al aanleiding geven een 'gele kaart' te trekken. In ieder geval is het formeel onjuist te stellen dat het terras/bouwwerk op het Waagplein voldoet aan redelijke eisen van welstand. De tijdelijkheid heft dat niet op."

"Daarnaast hebben wij niet kunnen ontdekken dat er een advies van de Welstands- en Monumentencommissie gevraagd noch gekregen is", vervolgt Korringa. "Gelet op de grote impact op het ruimtelijke historische beeld zou de gemeente hier meer aandacht voor moeten hebben. Het gebruik van de openbare ruimte voor private commerciële activiteiten, die we nu op de pleinen zien, doet ernstig afbreuk aan de waarde en het aanzien van de historische binnenstad van Alkmaar, een Beschermd Stadsgezicht."

Voorzitter Korringa vraagt het college van B&W om bredere gesprekken over gebruik van de openbare ruimte in het beschermd stadsgezicht. Daarnaast vraagt ze om bezwaartermijnen te honoreren. De tentenprojecten startten al (ruim) voor de termijnen verliepen, en is niet de eerste keer dat de periode om effectief, vooraf bezwaar te kunnen maken korter is. "Wij zoeken graag met u naar een oplossing die het aanzien van de binnenstad wél verrukt."
Pin It
Bekeken: 1825x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/