De afgelopen twee jaar publiceerde de Alkmaarse dichter en beeldend kunstenaar Elly Stolwijk twee interessante dichtbundels. Ze debuteerde op 63-jarige leeftijd met 'Liefde de vluchtige holte' en vorig jaar verscheen ‘De laatste framboos’. In het filmportret ‘Schrijven past heel natuurlijk bij mij ‘ van KunstnetTV vertelt Elly Stolwijk over hoe haar gedichten tot stand komen en over haar werk als beeldend kunstenaar.

Sinds de publicatie van haar dichtbundels door uitgeverij In de Knipscheer wordt Elly steeds meer ontdekt en ook gewaardeerd. Ze werd in 2021 genomineerd voor de Poëziedebuutprijs van het Poëziecentrum van Vlaanderen en in september las Lex Bohlmeijer tijdens Passaggio op NPO radio4 een gedicht uit haar nieuwste bundel voor.

En nu schijnt KunstnetTV een licht op Elly, een dichter die zoekt en schuift met woorden en de vraag of poëzie zinvol is of niet. Ze voltooide in 1993 haar opleiding tot beeldend kunstenaar aan de Gerrit Rietveld Academie. Ze exposeerde op diverse locaties in de provincie, in Dortmund (D) en in Shetland (GBR). Ze schreef al vele jaren en bleef ook tijdens haar opleiding schrijven. De natuur, het stilzwijgende oorlogsverleden van haar vader (in 25 gedichten en schilderijen) en een groot verlies in haar persoonlijke leven zijn belangrijke thema’s in haar werk.

Het programma is deze maand dagelijks vanaf 10:00 en 22:00 uur te zien op het tv-kanaal van Streekstad Centraal: Ziggo-kanaal 36 in Alkmaar stad en kanaal 42 daarbuiten, kanaal 331 (CI+) of via YouTube. Het portret van Elly en meer programma's zijn ook te vinden via kunstnet.tv.
Pin It