Honderden mensen stonden zondagavond voor dichte deuren bij de vaccinatietenten in Alkmaar en Middenmeer. Er waren windstoten boven de 80 km/u aangekondigd en dat vond GGD Hollands Noorden onveilig. Voor rond 1.100 mensen verviel hun afspraak, maar door een landelijke storing kwam bij 360 van hen geen sms aan met een annulering. Uiteindelijk konden 200 gedupeerden diezelfde avond nog terecht in Hem. De GGD onderzoekt wat er mis ging.

Richard van Steenbergen uit Alkmaar is een van de gedupeerden. Hij was naar Middenmeer gegaan voor zijn afspraak, maar hoorde daar van iemand met een megafoon dat de vaccinatielocatie gesloten was. "Meer werd ons niet verteld. Ik vind het echt schofterig. Ik heb wel gewoon een sms gekregen dat ik een afspraak had, maar afzeggen is kennelijk teveel moeite. Ik heb 70 kilometer voor niks in de auto gezeten", vertelt hij aan mediapartner NH Nieuws.

"Er stond een hele lange rij auto's voor me en achter me bleven ook auto's komen", vervolgt Van Steenbergen. "Het is echt behoorlijk misgegaan in de communicatie. Dat terwijl ze al lang van tevoren wisten dat het hard ging waaien. Ik leef zelf van een bijstandsuitkering, maar de GGD gaat mijn benzinekosten niet vergoeden."

Harry Katstra van de GGD Hollands Noorden legt uit dat de priktenten in Alkmaar en Middenmeer dicht moesten vanwege windstoten harder dan 80 km/uur. "Veiligheid gaat dan boven snelheid van vaccineren. Gelukkig heeft een groot deel wél een sms gehad, maar toch is bij veel mensen de melding niet doorgekomen. De techniek heeft ons kennelijk in de steek gelaten. Het is heel vervelend, want dit is niet de manier waarop wij werken."
Pin It