Honderden mensen liepen zaterdag in de stromende regen in een stille tocht voor de verongelukte Jesse Smit uit Noord-Scharwoude. Met witte ballonnen en paraplu's ging de stoet vanaf de Nieuwstraat in Noord-Scharwoude via de Dorpsstraat richting Oudkarspel naar de plek van het ongeval. Vlakbij was eerder op de dag een bermmonument geplaatst, waar bloemen werden gelegd en kaarsen werden ontstoken. Langedijkers hebben daarvoor in korte tijd geld ingezameld. 'Ongelofelijk', valt er te lezen op de gedenksteen, met daaronder zijn naam, geboortejaar en sterfjaar. Met medewerking van de gemeente Dijk en Waard kon het monument net op tijd op deze plek worden geplaatst.

Jesse Smit zou afgelopen zaterdag 21 jaar zijn geworden. Op zondag 12 december keek hij met vrienden in Café De Heerlijkheid in Oudkarspel hoe Max Verstappen in de laatste race van het Formule-1-seizoen wereldkampioen werd. Na de vroege avondsluiting van het cafe door de corona-maatregelen fietste hij met de vriendengroep terug naar huis. Op weg naar huis sloeg de vreugde om, toen iemand in een bestelbus hem en vier andere jongeren aanreed. Op zaterdag 18 december overleed hij aan het letsel dat hij daarbij opliep.

Jesse’s ouders, zijn jongere zus, andere familie en vele vrienden en bekenden liepen mee met de stille tocht. Ook burgemeester Peter Rehwinkel was erbij. Het slechte weer leek de honderden deelnemers amper te deren. Door de coronabeperkingen kon niet iedereen bij de uitvaart zijn. Shearon Ruby de Vriend en Jasmijn Blokker hadden daarom deze stille tocht georganiseerd. Op social media wordt de waardering daarvoor geuit.

 
Pin It
Bekeken: 3877x
https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/