Naar schatting 600 mensen namen vrijdagavond deel aan een protestmars door de binnenstad van Alkmaar. Ze demonstreerden voor de vrijheid en tegen de beperkingen die de overheid hen naar eigen zeggen ten onrechte oplegt onder het mom van de coronapandemie. De demonstranten droegen lampjes en fakkels bij zich.

De demonstranten protesteerden tegen het coronabeleid. Ze willen de vrijheid behouden om zich niet te laten vaccineren, zonder dat dit gevolgen heeft voor hun activiteiten in de samenleving. Er waren spandoeken te zien tegen de vaccinaties voor jonge kinderen en tegen plannen om ongevaccineerden buiten te sluiten.

De demonstratie was wederom georganiseerd door Djodie Joosten. Boeren waren via de Facebookpagina United Hands Alkmaar opgeroepen zich aan te sluiten bij het protest. Agrariërs en demonstranten voor de vrijheid blijken een gedeelde achterdocht te hebben tegen het RIVM. De een vanwege de stikstofcijfers die boeren verder in de verdrukking brengen, de ander vanwege de coronacijfers en de adviezen aan het kabinet waar de demonstranten vraagtekens bij plaatsen. Ongeveer vijftien agrariërs gaven gehoor aan de oproep en reden met hun trekkers luid toeterend langs het Victoriepark, waar de demonstranten zich hadden verzameld. Sommige trekkers voegden zich bij de stoet. De fakkeloptocht eindigde op het Waagplein en verliep zonder incidenten.

Op de facebookpagina van Alkmaar Centraal is een fotoreportage te vinden van onze fotograaf Marco Schilpp.
Pin It
Bekeken: 5099x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/