Honderden hardlopers hebben zondag het Egmondse strand en de duinen opgezocht voor een eigen editie van de Halve Marathon van Egmond. Het hardloopevenement stond oorspronkelijk op de agenda, maar werd een maand geleden afgelast vanwege het hoge aantal coronabesmettingen en de coronamaatregelen. Velen volgden het parcours dat ook tijdens de Halve Marathon van Egmond zou zijn gelopen. Alleen de massale aanmoedigingen van het publiek moesten de duurlopers zondag ontberen.

Maarten trok vanmorgen samen met Martijn Ploeger en nog eens elf andere leden van hun Alkmaarse sportclub naar Egmond om te gaan rennen op het strand. Martijn vertelt het wedstrijdelement van de marathon toch gemist te hebben. "Ik ben competitief ingesteld en nu het niet echt een wedstrijd is, heb ik wel wat minder motivatie", vertelt hij vlak na de 'finish' tegen mediapartner NH Nieuws. "Ik was niet zo snel en ik heb er ook minder voor getraind dan normaal."

Hardloopmaatje Maarten ziet dat anders. Voor hem is de halve marathon van Egmond - officieel of niet - een meetmoment na de feestdagen. "Het helpt enorm als je een stip aan de horizon hebt, ook om tijdens de feestdagen wat te temperen met eten, en hiervoor te trainen", vertelt hij. "We hadden er al rekening mee gehouden dat de wedstrijd niet door zou gaan en besloten sowieso te gaan rennen." Maarten, Martijn en hun hardloopvrienden zijn ook allesbehalve de enigen op het strand van Egmond. "Het is best wel druk en er waren heel veel lopers", vertellen ze. "Dat motiveert ook wel. Iedereen moedigt je aan als je er langs loopt. Zo van 'kom op, de laatste kilometers nog' en zo."

Mediapartner NH Nieuws kreeg een lief mailtje van een moeder. "Mijn zoon Ronald heeft vanmorgen ook gelopen, binnen twee uur! Dat verdient toch aandacht, want ik ben supertrots", schrijft Joke Schilling. Even bellen met zoon Ronald (48) levert nog een mooie anekdote en foto op. "Ik denk dat ik de eerste was vanmorgen! Het was nog donker en regenachtig toen ik begon. Al heb ik eerst nog even in de auto gewacht tot het droger werd", zegt de tevreden hardloper. Op het winderige strand weet hij het ook niet droog te houden. "Door het hoge water heb ik met natte voeten gelopen, maar het was heerlijk." Ronald loopt het parcours zoals het in de 'echte' halve marathon ook afgelegd wordt, te zien op zijn Strava-account.

Na zeven kilometer over het strand, rent hij over een pittige klim in de duinen om vervolgens weer terug te keren naar Egmond, waar als je door rent de bekende Van Speijk-vuurtoren in de verte zichtbaar wordt. De vuurtoren is in alle vroegte symbolisch de enige toeschouwer voor Ronald. "Dat het afgelast is, begrijp ik helemaal, maar ik ben toch blij dat ik op mijn eigen tijden heb kunnen rennen."
Pin It
Bekeken: 1921x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/