Voorheen gaf gemeente Alkmaar alleen woningeigenaren een financieel steuntje in de rug voor energiebesparende maatregelen, maar nu is die regeling er ook voor huurders. Bovendien gaat het bedrag met een tientje omhoog. Via de nieuwe RREW-subsidieregeling kunnen ruim 3.000 woningeigenaren en 5.000 huurders voor 80 euro aan energiebesparende producten bestellen of vergoed krijgen. Denk aan led-verlichting, tochtstrips en radiatorfolie.

‘’Iedereen heeft nu de kans om de eerste duurzame stappen te zetten. Op naar een duurzame en schone gemeente”, stelt wethouder Duurzaamheid Robert Te Beest tevreden. De RREW-subsidieregeling vervangt de RRE-subsidieregeling op, waarmee woningeigenaren 70 euro tot hun beschikking kregen.

Er zijn twee opties: producten bestellen via de webshop rrew.jouwbespaarbon.nl, en vergoeding aanvragen via duurzaambouwloket.nl voor producten aangeschaft na 1 juni 2021. De RREW-subsidie is beschikbaar tot en met 31 juli 2022.

Het DuurzaamBouwloket is er ook voor vragen over de subsidie en over verduurzaming en energiebesparing. (foto: Zain Ali / Pexels)
Pin It