AZ overweegt serieus om weer een damesteam op te richten. Dat liet algemeen directeur Robert Eenhoorn tijdens de digitale nieuwjaarsreceptie weten na een vraag van een supporter, meldt de AZ fanpage. De voetbalclub onderzoekt de mogelijkheden voor een terugkeer in de eredivisie en betrekt daar mensen bij 'die er verstand van hebben'.

AZ was een van de oorspronkelijke deelnemers, toen de dames eredivisie werd gelanceerd in 2007. Vier succesvolle jaren later trok de Alkmaarse club zich terug toen sponsor DSB failliet ging. De AZ-dames vielen elk jaar in prijzen, wonnen een KNVB-beker en sloten in 2011 af met de derde landstitel.

Sindsdien is het Nederlandse vrouwenvoetbal goed doorgegroeid. ESPN zendt wedstrijden uit en de Oranje Leeuwinnen wonnen het Europees kampioenschap. In Alkmaar werd VV Alkmaar opgericht en in Heerhugowaard heeft FC Marlène een sterk zaalteam samengesteld.

Het is niet duidelijk hoe ver AZ is met het onderzoek. Als er een terugkeer komt, is dus nog niet te zeggen in welk jaar dat gaat gebeuren.
Pin It