Wethouder diversiteit Elly Konijn-Vermaas heeft vrijdag de buitententoonstelling 'Legale Liefde' op het Canadaplein in Alkmaar geopend. De expositie van Stichting Open Mind en fotograaf/kunstenaar Ernst Coppejans geeft met 20 portretten aandacht aan ruim 20 jaar huwelijk voor partners van hetzelfde geslacht. Bij ieder portret zit een QR-code naar een video over het echtpaar.

“Wij vinden het als Regenbooggemeente Alkmaar belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn", licht wethouder Konijn toe. "Iedereen moet zich veilig voelen en vrij zijn in zijn doen en laten. Met deze expositie benadrukken we dat je mag zijn wie je bent, verliefd mag worden op wie je wilt en mag trouwen met wie je wilt."

In 2001 werden de eerste homohuwelijken voltrokken. 2021 was een raar jaar, dus nu wordt er nog wat extra aandacht besteed aan het 20-jarig bestaan. Bovendien zijn er nog steeds hindernissen en problemen voor LHBTI-plussers.

De expositie sluit mooi aan bij de Alkmaarse Diversiteitsagenda, en is op het Canadaplein te bezichtigen tot en met 3 februari. (foto: Ed van de Pol fotografie)
Pin It
Bekeken: 1083x