Het Regionaal Archief in Alkmaar heeft openbare registers van de burgerlijke stand uit de jaren 1811 tot en met 1971 gedigitaliseerd en online gezet op de eigen website. Bij elkaar gaat het om bijna 100.000 geboorteakten, huwelijksakten en overlijdensakten. De collectie is een onthulde schat voor iedereen die graag online stamboomonderzoek doet.

In 1811 werd de burgerlijke stand in Nederland ingevoerd. De akten die worden opgesteld zijn vanwege privacy pas na decennia openbaar in te zien:  geboorten na 100  jaar, huwelijken na 75 jaar en overlijdens na 50 jaar. Het meest recente deel dat nu online beschikbaar komt zijn dan ook de overlijdensregisters uit 1971.

Het Regionaal Archief werkt al jaren aan het digitaal toegankelijk maken van archieven. Intussen staan er al meer dan 3,2 miljoen scans online. Zo zijn sinds kort ook de oude rechterlijke archieven uit de hele regio volledig via de website in te zien, net als de oude notarisarchieven. Een deel van de gescande archieven is op naam te doorzoeken: er zijn al ruim 2,5 miljoen namen te vinden. Ook de toegevoegde akten van de burgerlijke stand worden op termijn op naam doorzoekbaar gemaakt.

Niet alles van de burgerlijke stand die het Regionaal Archief in huis zijn gescand. Een deel was al beschikbaar via wiewaswie.nl.
Pin It
Bekeken: 2187x
https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-online-gacor/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://jdih.pasamanbaratkab.go.id/slot-demo/ https://kursus.kemdikbud.go.id/slot-online-gacor/ https://jdih-v2.belitung.go.id/slot-demo/ https://jospakk.kuduskab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.enrekangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://bprd.lumajangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.bangka.go.id/slot-demo/ https://www.csr.tasikmalayakota.go.id/pg-soft-slot-demo/ https://jdih.lahatkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://www.csr.tasikmalayakota.go.id/pg-soft-slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-luar-negeri/ https://www.sdn-pungkit.sumbawakab.go.id/slot-demo/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://igracias.ittelkom-sby.ac.id/demo-pg-soft/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/