Ivanildo Braam uit Alkmaar schittert zaterdag met zijn band in het gloednieuwe tv-programma 'The Tribute - Battle of the Bands'. Elf bands geven in het programma tributes aan een grote artiest of groep die hen inspireert. Voor 'Iva' is dat Stevie Wonder, en voor de show hebben hij en zijn bandleden dan ook de naam Iva Wonder aangenomen.

In het dagelijks leven runt Ivanildo boksschool 8Counts op de Beverkoog. Daarnaast is hij de muzikale artiest Iva. Via de YouTube-kanalen Paramaribo Records en 8Counts TV zijn video's van zijn Nederlandstalige nummers te zien en Alkmaar is nog wel eens toneel. Iva's eigen muziek is dus van een heel ander genre dan hij in The Tribute te lijf zal gaan.

Iva Wonder neemt het op tegen bands odes geven aan onder andere ABBA, Queen en The Rolling Stones. De bedoeling is om zo dicht mogelijk bij de originele muziek te komen. De laatste vier mogen meedoen aan de finale in de Ziggo Dome. De jury bestaat uit Angela Groothuizen,  Spike (van Di-Rect) en Cesar Zuiderwijk (drummer Golden Earring).

De eerste aflevering met Iva Wonder is te zien vanaf 20:00 uur op SBS6.
Pin It
Bekeken: 1438x