De musea, theaters, bioscopen en poppodia mogen de komende weken nog niet open. De deuren blijven zeker nog tot 25 januari dicht. Dan is het volgende 'weegmoment' van het kabinet. Het hangt van de coronacijfers af of de culturele sector dan weer publiek kan ontvangen.

"Heel treurig", noemt directeur Marieke Jonker van Filmhuis Alkmaar het besluit van het nieuwe kabinet. "Het lijkt nu wel wie het hardste schreeuwt, het eerste weer open mag. In de culturele sector zijn we niet van die schreeuwers. Wij  moeten nog langer dicht blijven, terwijl een filmavondje de veiligste vorm van een avondje uit is". Jonker wijst op het scannen van de QR-code bij de ingang, het mondkapje, de goede ventilatie, de anderhalve meter afstand in de bioscoopzaal en het in goede banen leiden van de bezoekersstromen, zodat mensen zo min mogelijk elkaar tegen komen. "We stapelen maatregel op maatregel, en toch zou het de komende weken veiliger zijn om weer te winkelen? Ik geloof daar weinig van".

Angelika Bisseling van Museum Kranenburgh vindt de langere sluiting 'heel jammer': "Vooral omdat we dat we bezoekers mét de juiste maatregelen een veilig en verantwoord bezoek zouden kunnen bieden". De expositie Roaring twenties loopt volgens haar door de lockdown veel bezoekers mis, en door de aflopende bruikleenovereenkomsten zit een verlenging van de internationale tentoonstelling er na 3 april niet in. "Positief is dat onze museumshop en de kunstuitleen al wel open mogen, en dat gaan we doen vanaf woensdag.  Ook werken we alvast aan een mooi programma voor het voorjaar en de zomer, met onder meer de tentoonstelling Leo Gestel op Mallorca dat spectaculair werk van de schilder laat zien. Dat wordt echt heel bijzonder", stelt het hoofd communicatie van het Bergense kunstmuseum.

Directeur Ron Karels van het Museum Broekerveiling in Broek op Langedijk heeft begrip voor het besluit om de culturele en de evenementensector nog wat langer op slot te houden. "De musea worden sterk gesteund door de overheid. Voor ons museum is januari ook niet de drukste periode. De horeca heeft het veel zwaarder dan wij."

Woordvoerder Eva Groentjes van het Stedelijk Museum Alkmaar had op meer gerekend van het kabinet, na een volgens haar 'ijzersterke lobby' van de musea en de theaters. "Heel erg jammer dat we nog langer dicht moeten blijven. We zijn zo al zo lang aan het modderen. In 2019 hadden we nog 65000 bezoekers, met corona bleven er in 2020 nog 45000 komen maar vorig jaar konden we door de vele sluitingen nog maar 23000 bezoekers verwelkomen. Het is wel gelukt om de expositie over Allart van Everdingen te verlengen tot 8 mei. Maar we kunnen door alle maatregelen minder exposities brengen, en daar zijn we eigenlijk voor als museum". Ze ziet wel donkere wolken opdoemen voor de budgetten door de lagere bezoekersaantallen: "We zullen exposities de komende jaren veel krapper moeten begroten".

Directeur Marieke Jonker van Filmhuis Alkmaar is blij met de trouwe klanten die ondanks de coronasluiting hun Cineville abonnement aanhouden, waardoor Filmhuis Alkmaar nog wat inkomsten krijgt. Ook roept ze mensen op die thuis een film willen kijken, dat te doen via de streamingdienst Picl.nl: "Daar krijgen de filmhuizen dan ook een deel van de opbrengst van."
Pin It
Bekeken: 2245x
http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://berita.bonebolangokab.go.id/slot-demo/ http://sepedabaja.gorontalokab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://srv-inlislite.unsulbar.ac.id/demo-pg-soft/ https://simpeg.rsudibnusina.gresikkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://inlislite.kalselprov.go.id/slot-demo/ https://bappedalitbang.kaltaraprov.go.id/slot-demo-pgsoft/ http://webgis.sinjaikab.go.id/slot-demo/ https://konsultasi.ulp.banjarbarukota.go.id/slot-demo/ https://jdih.baubaukota.go.id/assets/demo-slot/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://perpus.menpan.go.id/slot-demo/ http://simpeg.ampta.ac.id/slot-demo-pgsoft/ https://intercafe.ipb.ac.id/slot-demo/ http://inlislite.vapt.blitarkota.go.id/vendor/akun-demo/ http://inlis.kulonprogokab.go.id/inlislite3/slot-demo/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/