Zaterdag hebben acht horecagelegenheden in Alkmaar uit protest de deuren geopend van 12:00 tot 17:00 uur. Verder werd netjes gebruik van placering, QR-checks en mondkapjes. Daarmee wilden de ondernemers aantonen dat het bezoek aan de horeca veilig kan zijn. De gemeente en de politie hebben niet ingegrepen. Alleen toen het na sluitingstijd te druk was het voor De Koning op de Platte Stenenbrug, trad de eigenaar op verzoek van handhavers op.

Handhavers en politieagenten zijn zoals aangekondigd in gesprek gegaan met de ondernemers die open waren. Deze gesprekken verliepen in een goede sfeer, laten de gemeente en Koninklijke Horeca Nederland afdeling Alkmaar weten in een gezamenlijke statement. Burgemeester Anja Schouten heeft zelf om 16:00 uur contact gehad met de lokale KHN-tak.

Binnen in de open horeca ging alles goed. Alleen buiten was er na sluitingstijd een moment dat er teveel mensen dicht op elkaar stonden tussen Café De Koning aan de Platte Stenenbrug en de horecatent op de brug zelf. Dat kwam deels doordat de bovenburen muziek draaiden. Handhavers zijn met de eigenaar in gesprek gegaan en die heeft er voor gezorgd dat iedereen zijn weg ging. Op verzoek van handhaving hebben de bewoners hun muziek uitgezet.

"We betreuren het dat juist van dit drukke moment voor het café in de media foto’s en beelden circuleren", laten de gemeente en KHN Alkmaar weten. "Dat doet geen recht aan de feitelijke situatie, en vooral niet aan de horecaondernemers die hun best hebben gedaan op een georganiseerde en veilige wijze hun hartzeer over het voetlicht te brengen."

Alkmaar Centraal fotograaf was erbij en maakte een fotoreportage, die in zijn volledigheid te zien is op onze Facebookpagina.
Pin It
Bekeken: 1256x
https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-gacor-online/ https://e-learninggender.kemenpppa.go.id/slot-gacor-online/ http://elibrary.pipmakassar.ac.id/demo-pg-soft/ http://admperpus.jogjakota.go.id/slot-demo/ https://inlis.pacitankab.go.id/slot-online-gacor/ http://fastekkln.kemenkopmk.go.id/slot-online-gacor/ http://skp.bkpsdm.ketapangkab.go.id/live-draw-hk/ https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/