Zaterdag is begonnen met het rooien van zieke en oude populieren langs de Westdijk (N244) in Zuidschermer. Over een lengte van 5 kilometer wordt om en om een gemarkeerde boom verwijderd om geen kaalslag te hebben. Dit is ook bedoeld voor de vleermuizen om te wennen. Drie weekenden is de Westdijk in beide richtingen afgesloten voor doorgaand verkeer.

Nadat de plannen voor de kap in mei bekend werden gemaakt kwam er protest van natuurliefhebbers, waaronder de Alkmaarse ecoloog Rutger Polder. Hij vond de plannen "idioot en onnodig". Na nieuw onderzoek werd alsnog besloten om 500 populieren te vervangen over een periode van tien jaar. Naast populieren niet zo oud worden en niet zo sterk zijn, heerst er takkanker.  Bovendien staan de bomen eigenlijk te dicht op elkaar. Bij storm kunnen takken elkaar los slaan.

Weginspecteur Albert heeft niet het idee dat Rutger Polder ooit heeft ervaren dat het tijdens een goede storm "echt levensgevaarlijk" kan zijn op de Westdijk, laat hij weten via Twitter. "We hebben de weg al verschillende keren met storm moeten afsluiten vanwege de dikke takken die vallen of op de weg liggen."
Pin It
Bekeken: 1427x
https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-gacor-online/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://jdih.tarakankota.go.id/slot-online-gacor/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-gacor-online/ https://pustaka.pekanbaru.go.id/slot-gacor/ https://library.poltekpel-sby.ac.id/slot-demo/ https://inlislite.bengkaliskab.go.id/slot-gacor/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-online-gacor/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih.pasamanbaratkab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.enrekangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-luar-negeri/ https://www.sdn-pungkit.sumbawakab.go.id/slot-demo/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/