De pinautomaat aan de Stationsweg in Heiloo kan er komen. Ondernemers in de straat maken zich zorgen over de kans op een plofkraak, maar hun bezwaren zijn ongegrond verklaard door de bezwarencommissie van de gemeente.

Ondernemers hebben de zware explosie in de Achterstraat in Alkmaar nog in gedachten. Die veroorzaakte veel schade en schrik bij de ondernemers en omwonenden. Maar veiligheid is geen criterium bij de aanvraag van ATM Euronet en verder voldoet deze aan alle bouw- en welstandseisen en het bestemmingsplan voor de locatie. De bezwarencommissie bevestigde dat.

Om de kans op een plofkraak te minimaliseren zal de pinautomaat 's nacht dicht zijn en wordt een rolluik geplaatst. De welstandscommissie steggelt daar nog wel over, want die heeft liever een transparant scherm omdat dit er beter uitziet, maar dat zou volgens Euronet minder veilig zijn.

Mogelijk komt er nog een automaat in het centrum. Volgens het NHD wil Geldmaat er eentje plaatsen waarin je (papier)geld kan storten. Het bedrijf zoekt nog naar een locatie. (foto: Google)
Pin It