De Alkmaarse politie heeft maandag twee jonge oplichters opgepakt terwijl ze een 70-jarige inwoner dachten op te lichten. De 17 en 18-jarige jongens uit Amsterdam probeerden als pakketbezorgers de pinpas van het slachtoffer afhandig te maken, maar hun doelwit vertrouwde het niet en schakelde de politie in. Nadat ze in de val gelokt waren bleek dat ze al een aantal keren succesvol waren geweest.

De Alkmaarder werd maandag gebeld door iemand die zich voordeed als een postbezorger. Nog dezelfde dag zou een collega langskomen om een pakket af te leveren, waarvoor een klein bedrag afgerekend moest worden via een pinbetaling. De man bevestigde de afspraak maar vertrouwde de situatie niet omdat hij niets besteld had. Hij besloot de politie te bellen.

Agenten wachtten samen met de man de komst van de bezorger af. Rond 17:00 uur kwam de jongeman met een pakket aan de deur en vroeg de bewoner om zijn pinpas om servicekosten te voldoen. Toen kwamen de agenten in actie. De 18-jarige Amsterdammer werd aangehouden, net als zijn 17-jarige handlanger in een auto om de hoek. In de auto werden pakketten en meerdere bankpassen aangetroffen.

De politie laat weten met regelmaat dit soort meldingen te krijgen. De politie ontraadt de bankpas of pincode af te geven, en waarschuwt mensen die wellicht wat te goed van vertrouwen zijn.
Pin It
Bekeken: 1418x
https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-gacor-online/ https://e-learninggender.kemenpppa.go.id/slot-gacor-online/ http://elibrary.pipmakassar.ac.id/demo-pg-soft/ http://admperpus.jogjakota.go.id/slot-demo/ https://inlis.pacitankab.go.id/slot-online-gacor/ http://fastekkln.kemenkopmk.go.id/slot-online-gacor/ http://skp.bkpsdm.ketapangkab.go.id/live-draw-hk/ https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/