Gemeente Dijk en Waard en Stichting Blosse Onderwijs hebben woensdag getekend voor de bouw van een nieuw kindcentrum in De Draai zuid. Op dit moment heeft 'De Nieuwe Draai' nog een tijdelijk onderkomen. In de zomer van 2023 zullen de kinderopvang en de basisschool kunnen verhuizen naar een gloednieuw complex.

Jonge gezinnen in De Draai zuid kunnen uitkijken naar een kindcentrum dat met nieuwbouwwijk mee ontwikkelt. Wanneer nodig, kan het gebouw makkelijk uitgebreid worden met nieuwe ruimten. Uiteindelijk staan er 2.700 woningen in de nieuwbouwwijk. Er wordt rekening gehouden met meer dan 1.000 kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar. Krimpt dat aantal door de jaren heen weer, dan kan het aantal lokalen ook weer omlaag worden gebracht.

De voorbereidingen voor de bouw van De Nieuwe Draai zijn inmiddels gestart en de eerste paal zal eind dit jaar de grond in gaan. Het gebouw moet voor het schooljaar 2023/2024 gereed zijn.

Ondertussen wordt ook gewerkt aan uitbreiding van kindcentrum De Helix aan de noordzijde van De Draai. Naar verwachting tekenen de gemeente en Allente hier nog deze maand voor. (foto: De Nieuwe Draai)
Pin It