Jasper Nieuwenhuizen is uitgeroepen tot Beste Lokale Bestuurder van Noord-Holland 2021. Met deze titel op zak is hij automatisch genomineerd voor de landelijke verkiezing, waarin hij gezelschap heeft van de winnaars in de andere provincies en de beste bestuurder van de waterschappen in het land. De prijs gaat naar het bestuurslid met de meeste stemmen van het volk.

Decentrale volksvertegenwoordigers, bestuurders, griffiers en secretarissen kozen één winnaar per provincie. Hieronder bevinden zich vijf burgemeesters, zes wethouders en een gedeputeerde. Daarbij werd nog een heemraadslid genomineerd. Er werden ook drie genomineerden aangewezen voor de categorieën bestuurders van kleine gemeenten en bestuurders onder 40 jaar oud.

Er is daarnaast nog een categorie voor bestuurders onder de 40 jaar oud en een voor bestuurders van een kleine gemeente. In ieder van deze categorieën zijn er drie genomineerden.

Stemmen kan tot en met 30 januari via bestebestuurder.nl. Of Nieuwenhuizen wint, wordt op 3 november duidelijk tijdens Kompas, het online evenement van Binnenlands Bestuur.
Pin It