D66-wethouder Elly Konijn stopt na de gemeenteraadsverkiezingen van maart als wethouder. Ze is dan ruim negen jaar wethouder geweest in de gemeente Alkmaar. De lokale D66 heeft 'met respect kennis genomen van haar keuze', en meteen een vacature geplaatst voor een nieuwe wethouderskandidaat, die naar voren geschoven kan worden als D66 weer zou kunnen toetreden tot het volgende college.

Elly Konijn werd begin 2013 wethouder. Ze beheerde verschillende portefeuilles, waaronder parkeren, de jeugdzorg, de kinderopvang en het onderwijs. “Het kind staat centraal" was een veel gehoorde uitspraak van Elly. Ook bij het onderwerp parkeren was ze volgens D66 erg betrokken. "Met veel passie en doen wat mogelijk is heeft Elly de wensen van onze inwoners opgepakt. “Parkeren is emotie”, zegt ze altijd. “Het was een drukke maar fantastische tijd”. Ze staat op een vierde plek op de kieslijst en keert daardoor na 16 maart mogelijk terug in de gemeenteraad.

Om Elly Konijn op te volgen, heeft D66 Alkmaar een vacature opengesteld op de eigen website. Er wordt een sociaal liberale, gedreven en ondernemende persoon gezocht met een groot hart voor Alkmaar, die in de voetsporen van de vorige wethouder kan treden. 'D66 Alkmaar wil na de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 weer deelnemen aan het college van B&W en zoekt daarom bevlogen D66-ers die wethouder willen worden. Afhankelijk van de verkiezingsuitslag en coalitieonderhandelingen gaat D66 ervanuit in ieder geval weer een wethouder te kunnen leveren voor het volgende college'.

Een onafhankelijke adviescommissie beoordeelt de sollicitaties en spreekt de kandidaten vertrouwelijk. Daarna krijgt de fractie een advies wie volgens de commissie de beste kandidaat is.
De adviescommissie bestaat uit René Bruijne (oud voorzitter D66 Hoorn), Simone Meijnen (raadslid en lijsstrekker gemeente Alkmaar) en Hilde Donker (penningmeester D66 Alkmaar). Leden van D66 — ook van buiten Alkmaar — kunnen een curriculum vitae en motivatiebrief mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Sollicitaties moeten 28 januari binnen zijn.
Pin It
Bekeken: 2712x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/