Woensdag startte de negentiende editie van De Nationale Voorleesdagen. Alles staat tijdens deze feestelijke dagen in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. De bibliotheken spelen een centrale rol tijdens de voorleesdagen. In verschillende filialen van Bibliotheek Kennemerwaard komen burgemeesters langs om voor te lezen. De aftrap werd gegeven door burgemeester Peter Rehwinkel in Heerhugowaard. Donderdag om 10:00 uur komt de Alkmaarse burgemeester Anja Schouten naar de bibliotheek aan het Canadaplein. Wie donderdag niet erbij kan zijn, heeft volgende week een herkansing met wethouder Elly Konijn. Zij komt op 4 februari om 10.00 uur naar de bibliotheek in De Mare.

De Nationale Voorleesdagen willen het belang van het voorlezen aan kinderen onder de aandacht brengen. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt kinderen veel plezier. Tijdens De Nationale Voorleesdagen promoot Bibliotheek Kennemerwaard het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. In alle filialen kan een gratis speurtocht worden gedaan.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt peuterdans gegeven door een dansdocent van Balletschool Attitude op vrijdag 28 januari in de bibliotheek in Heerhugowaard, op woensdag 2 februari in Alkmaar Centrum en op vrijdag 4 februari in De Mare. Het start telkens om 10:00 uur en de toegang is 3,50 euro. Voor kinderen van 2 tot en met 4 jaar.

In de bibliotheek van Bergen wordt een pop-upvoorstelling gegeven van Poppentheater Belletje Sterk. Het boek Maar eerst ving ik een monster brengen zij tot leven op zaterdag 5 februari. De voorstelling begint om 11:00 uur en de toegang is 3,50 euro per peuter.

Kees de Boer heeft de illustraties van monsters in het prentenboek 'Maar eerst ving ik een monster' getekend. De tekendocent daagt kinderen van 4 tot 6 jaar uit om zelf prachtige monsters te maken. Deze workshop start met het voorlezen van het prentenboek Maar eerst ving ik een monster in de Bibliotheek. Vervolgens verplaatst de groep zich naar het atelier van Artiance om de grappigste, stoerste en bijzondere monsters te maken. De workshop start in de bibliotheek in Alkmaar Centrum op zaterdag 5 februari om 14:00 uur. De workshop duurt anderhalf uur. Deelname kost 3,50 euro.

Meerdere keren per week wordt er in vrijwel alle bibliotheken voorgelezen voor kinderen van 2 tot 6 jaar. De voorleesmomenten zijn gratis. Meer info over alle voorleesmomenten op www.bknw.nl. Vooraf aanmelden is nodig, dat kan op www.bknw.nl/agenda.
Pin It
Bekeken: 2776x
https://ee.itk.ac.id/data/