De Alkmaarse raadscommissie Bestuur & Middelen presenteert de gemeenteraad een voorstel met negen aanbevelingen die het functioneren van de volgende raad moeten verbeteren. De tips betreffen onder andere versterking van de gezamenlijke verantwoordelijkheid en saamhorigheid, en meer training in goed gebruik van raadsinstrumenten en spreektijden.

Een raadswerkgroep heeft het functioneren van de raad tegen het licht gehouden. De groep bestaat uit vertegenwoordigers van alle fracties. behalve die van de ChristenUnie en de PvdD vanwege tijdsgebrek. De ontbrekende fracties werden wel op de hoogte gehouden. Het onderzoek bestond onder andere uit een enquête onder de raadsleden en fractieassistenten. Het resultaat is een rapport met negen tips, die de werkgroep graag verwerkt ziet in een nieuw Reglement van Orde voor de raad, en in de Verordening voor de raadscommissie. De werkgroep wil graag als klankbord dienen tijdens het inwerken van de nieuwe raad.

Naast de al genoemde punten wordt ook onder andere voorgesteld om de rondvraag terug te brengen in de raadsvergadering en (2 minuten) actualiteitendebatten toe te voegen. Ook vraagt de groep om informatiesessies, sterkere fasering van het besluitproces en evaluatie van de nieuwe werkwijzen over ongeveer een jaar.

Op 17 februari besluit de gemeenteraad over formele invoering van de aanbevelingen.
Pin It
Bekeken: 1922x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/