De gemeente Alkmaar wil niet wachten met het starten van de werkzaamheden voor de verbouwing van winkelstraat De Laat. Dat liet wethouder Robert te Beest dinsdagavond weten tijdens de commissievergadering Ruimte. Na de verbouwing mogen fietsers niet meer over De Laat rijden. Ook auto's en vrachtwagens zijn er dan niet meer welkom.

En dat zorgt voor zorgen bij omwonenden. Met name de bewoners van de Oudegracht vrezen dat zij veel extra fietsverkeer te verwerken krijgen. Raadslid Maya Bolte van Leefbaar Alkmaar heeft bovendien ontdekt dat de aanvoerroutes voor de vrachtwagens dezelfde zijn als de routes voor de fietsers.

Meerdere raadsleden willen dat de gemeente wacht met de verbouwing tot er meer duidelijk is over de gevolgen van het verleggen van de fiets- een aanvoerroutes in de binnenstad, in combinatie met de geplande nieuwe woningbouw in Alkmaar. De gemeente stelt daar een visie over op, maar die is voorlopig nog niet klaar.

Volgens Te Beest kan daar echter niet op worden gewacht, mede omdat de aanbesteding bijna rond is.
Pin It
Bekeken: 2774x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/