In de stromende regen hebben rond 100 mensen vrijdagmiddag de verongelukte Lies en Joke herdacht. Langs de Vondelstraat in Alkmaar, waar de twee vriendinnen ruim een week terug betrokken waren bij een dodelijke aanrijding, keken familie, vrienden, kennissen en onbekenden toe hoe de rouwstoet voor Lies langsreed. "Een verdrietige dag, net zoals het weer", vertelt de kleindochter van 'oma Lies'.

De dames van 77 en 84 jaar uit Heiloo kwamen vorige week om het leven na een zwaar ongeluk op de kruising met de Arcadialaan. Ze overleden in het ziekenhuis aan hun verwondingen. Hun dood maakt grote indruk, mede omdat de Vondelstraat een beruchte weg is en omdat er na het ongeluk werd gesproken van een 'straatrace'. Er circuleren twee video's van vlak voor het ongeluk en eentje van de klap zelf.

De bestuurder van de betrokken Mercedes, een Alkmaarder van 24 jaar, werd na het ongeluk aangehouden en moest zijn rijbewijs afstaan. Later bleek dat hij teveel gedronken had. Er werd gesproken over een straatrace, maar tijdens zijn verhoor zei de jongeman dat hij dacht dat hij niet te hard reed. Hij wacht het verdere onderzoek in vrijheid af. "Dat zit toch wel veel mensen dwars", vertelt een dame die in de erehaag stond tegen mediapartner NH Nieuws.

De familie van Lies besloot een moment voor iedereen te organiseren voor de uitvaart: door een erehaag en een minuut stilte is het overlijden van de twee rond 14:00 uur herdacht.  "Ik ken Lies al 15 jaar en kwam er iedere week. Dit had niet mogen gebeuren", aldus één van de tientallen mensen, die ondanks het slechte weer waren gekomen.

Vooraf is de familie in de rouwstoet langs meerdere plekken in Heiloo gereden, onder andere waar Lies gewoond heeft. Na de herdenking op de Vondelstraat begon de uitvaart. Joke was donderdag al in besloten kring begraven.
Pin It
Bekeken: 2231x
https://ee.itk.ac.id/data/