Mantelzorg is onbetaalde en vaak langdurige zorg voor zieke familieleden of vrienden. Dit kan verzorging zijn of hulp bij dagelijkse activiteiten. Dat kan heel belastend zijn. En op wie kan de mantelzorger dan terugvallen? Of waar kan de mantelzorger terecht voor vragen en ondersteuning? Daar probeert Monique Vlaar in deze serie antwoord op te krijgen.

In deze aflevering gaan we in gesprek met Nanette Waterhout. Zij is werkzaam als senior ervaringsdeskundige en opleider ervaringsdeskundigheid GGZ NHN. Nanette neemt in haar werk zowel haar eigen ervaring als cliënt mee als ook haar familie/mantelzorg ervaring. Toen Nanette begon als ervaringsdeskundige, dacht ze geregeld: iedereen ziet aan me dat ik uit een depressie kom. Ze was bang dat mensen haar op haar psychische kwetsbaarheid zouden beoordelen. Dat ze ervaringsdeskundige was durfde ze in het begin nauwelijks te vertellen in haar omgeving.

Mantelzorger... en nu? is een samenwerking tussen het Mantelzorgcentrum en Streekstad Centraal, en is iedere vrijdag om 19:00 uur te beluisteren via de radiozender van Streekstad Centraal.
Pin It
Bekeken: 3410x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/