Culturele instellingen proberen waar en wanneer mogelijk op creatieve wijze voorstellingen te geven. Podium Victorie in Alkmaar bedacht eind vorig jaar ontbijtconcerten, maar vlak voordat ze waren uitverkocht gooide de volledige lockdown roet in het eten. Zaterdag en zondag was het dan eindelijk zo ver. Robert-Jan Wille van Victorie kijkt tevreden terug. "Naar onze mening een daverend succes. Dit gaan we zéker vaker doen."

"We zijn dit initiatief begonnen in de nog strengere lockdown, waardoor we niet langer door konden dan tot 20:00 uur", vertelt Robert-Jan aan Alkmaar Centraal. "We zijn 'out of the box' gaan denken en we dachten van nou, waarom gaan we geen ontbijtconcerten geven. Dat zou vorig jaar december nog plaatsvinden, jammer genoeg gingen we toen weer een strengere lockdown in."

Afgelopen weekend was het dan zo ver. Bezoekers kregen een heerlijk ontbijt, bereid door de voormalige chef-kok van strandpaviljoen Woodstock '69 in Bloemendaal, en genoten ondertussen van Sofie Straat. Dit duo presenteert smartlappen met een traditionele en ook met een moderne twist. Zondag was de start van de dag aan de Amsterdamse elektro-artiest Palmbomen II.

Vooraf wist de organisatie nog niet of ze vaker ontbijtconcerten zouden gaan houden, maar de stemming sloeg helemaal om. Programmeur Robert-Jan Wille van Victorie, tevens nachtburgemeester van Alkmaar, zei achteraf tegen Alkmaar Centraal dat ze er zeker vaker gaan komen. Ook de bezoekers waren erg te spreken: "Goede muziek voor de zondagochtend om mee wakker te worden", zei een van hen.

"Dit móet je echt mee hebben gemaakt", zegt Robert-Jan. "Het is super speciaal, intiem én een lekker ontbijt. En je hebt nog zo lekker veel aan je dag!"
Pin It