Na een aantal afgelaste KNSB Cup wedstrijden kunstrijden, werden zaterdag de derde Cup voor de B-categorie en de tweede Cup voor Mini's en Midi's verreden in Eindhoven. Van de Alkmaarsche IJsclub presteerde vooral Noa Hollenberg goed. De 13-jarige Egmondse werd tussen veelal oudere rijdsters opnieuw tweede in de categorie Basic Novice B. De 11-jarige Summer Wijkhuizen uit Alkmaar sleepte ook zilver binnen, maar dan bij de Mini's.

Ondanks de beperkingen in mogelijkheden om te trainen, waren de schaatsers van AIJC goed voorbereid en haalden ze het beste in zichzelf naar boven tijdens deze laatste kwalificatiewedstrijden voor de landelijke finales. Coach Rita Koen is positief over de resultaten en over de mogelijkheden om nog te verbeteren op weg naar de finales en de andere wedstrijden. De beste kunstrijders in die categorie B finales stromen doorgaans door naar het A-circuit.

Sterre de Jager (17) behaalde een negende plaats in de categorie Advanced Novice B. Anna Fleur Smit (11) en Fien Peerdeman (11) werden respectievelijk zevende en elfde bij de Midi's en Olivia Voskuijl (10) eindigde achter Summer als twaalfde bij de Mini's. (foto: Piet van Es / Pietures)
Pin It