Gedeputeerde Staten heeft het ontwerp Provinciaal Inpassingsplan (PIP) voor de nieuwe hoogspanningskabels tussen Beverwijk en Oterleek vastgesteld. Daarmee zet de provincie een belangrijke stap in de aanpak van de stroomnood in Noord-Holland Noord. Het bestemmingsplan bevat onder andere de voorkeursroute van de 150 kV-kabels. Deze is op meerdere plekken in gemeente Alkmaar anders dan in de eerste versie.

Edward Stigter, gedeputeerde Klimaat en Energie: “De vraag naar elektriciteit is in Noord-Holland enorm gegroeid. Met deze nieuwe verbinding wordt het elektriciteitsnetwerk versterkt en kan de in zee opgewekte windenergie opgenomen worden. Met het provinciale inpassingsplan werken wij graag mee aan de realisatie van deze broodnodige versterking, waarmee woningen en bedrijven van elektriciteit worden voorzien.”

Het ontwerp PIP bevat niet alleen het voorkeurstracé en de locatie van het Beverwijkse  schakelstation, maar ook welke milieu- en omgevingsaspecten van belang zijn en informatie over de verdere procedure. Het ontwerp is opgesteld op basis van het tracé dat is bepaald in overleg met de gemeenten Beverwijk, Heemskerk, Zaanstad, Uitgeest, Castricum en Alkmaar. Binnen gemeente Alkmaar is het tracé sinds de eerste plannen op meerdere plaatsen aangepast.

Voor de nieuwe hoogspanningskabels in gebruik worden genomen zijn we echter evengoed drie jaar verder.

Op 3 maart is er een digitale infoavond van 19:00 tot 21:00 uur. Van 16 tot en met 29 maart ligt het ontwerp PIP met bijlagen ter inzage. Reacties en bezwaren worden meegenomen in het definitieve plan. Naar verwachting geeft Provinciale Staten hier in het derde kwartaal een klap op, waarna het PIP onherroepelijk wordt in het vierde kwartaal. Bij vaststelling door PS, start netbeheerder TenneT in het derde kwartaal de voorbereidingen voor de aanleg en zal deze worden gerealiseerd vanaf begin 2023.

De stukken zijn binnenkort digitaal te raadplegen via noord-holland.nl/Actueel/Terinzageleggingen en ruimtelijkeplannen.nl. Op noord-holland.nl/netuitbreiding staat meer informatie over het ontwerp PIP en de netuitbreiding zelf.

Op de eerste afbeelding staat het voorkeurstracé zoals in het ontwerp PIP, op de tweede het oude ontwerp. (foto: Chris Pennarts -TenneT)
Pin It
Bekeken: 3954x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/