Al tien of elf jaar organiseert Buurthuis 't Ambacht in de Alkmaarse wijk Het Rak wekelijks een eetcafé. Mensen uit de omgeving komen dan bij elkaar om gezellig samen van een driegangen maaltijd te genieten voor een zacht prijsje. Ook het eetcafé heeft een tijdje plat gelegen door de coronalockdown, maar nu kan het weer. Dinsdag stond er paëlla op het menu.

"Het eetcafé is bestemd voor mensen met een 'vlekje', die alleen zijn, en die samen hier kunnen komen eten", vertelt Lucia. Zelf begon ze meer dan acht jaar geleden bij het eetcafé. Zo'n zeven jaar geleden nam ze de hele operatie samen met Harrie over toen hij erbij kwam. Het duo kookt met liefde. "We zijn allemaal vrijwilligers, we houden er niets aan over", vertelt Harrie. "Wij zeggen altijd: wat ervan over blijft, kunnen we een keer in de maand een patatje van eten."

Lucia en Harrie zorgen ook voor bezorging van de maaltijden. Harrie: "Mensen bellen van tevoren op dat ze graag een maaltijd of twee maaltijden willen hebben. Krijgen ze een soepje altijd vooraf, ze krijgen ook een toetje, en het hoofdgerecht, en dat doen we in een wit tasje."

"Ik vind het allerlekkerste dat je gezellig met zijn allen kunt eten", zei een van de eters dinsdag. Een andere eter eet het allerliefst boerenkool met worst, maar ook voor de paëlla kwam ze graag naar 't Ambacht. Volgende week staat er saté met bami op het menu.

Meer informatie over Eetcafé 't Ambacht is te vinden op ambachtalkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 2338x
https://ee.itk.ac.id/data/