Met het plaatsen van het bouwbord aan de Kanaaldijk 301 in Alkmaar, gaven wethouder Elly Konijn en BPD-regiodirecteur Peter van Oeveren het startsein voor de realisatie van het bouwproject Kanaaldijk. Het plan bestaat onder andere uit vijf gebouwen met totaal 160 appartementen en ruimte voor horeca in een groene omgeving. Ook komt er een haventje.

Het voormalige terrein van Rijkswaterstaat aan het Noordhollandsch Kanaal is al jaren afgesloten voor bezoekers maar dat gaat veranderen. De komende tijd zal een er een groene woonlocatie verrijzen, als onderdeel van ambitieuze ontwikkelingsprogramma Alkmaars Kanaal. Er is volop aandacht voor betaalbaar wonen. Naast 65 vrije sector appartementen komen er 20 sociale huurwoningen, 41 middel-dure huurwoningen en 34 sociale koopwoningen. Parkeren gaat vooral ondergronds.

Het ontwerp voor de gebouwen is van Rudy Uytenhaak + partners Architecten en de omgeving ontworpen door Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten. Oorspronkelijk stonden er meer woningen gepland, maar na protest vanuit de omgeving, vooral over de bouwhoogte, zijn een aantal woonlagen weg gegumd.

Naar verwachting gaat de eerste fase van Kanaaldijk in het derde kwartaal online in de verkoop. Meer info over het bouwproject en een inschrijfmogelijkheid voor de nieuwsbrief staat op nieuwbouw-kanaaldijk.nl. (foto: JJFoto)
Pin It
Bekeken: 1991x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/