De boswachters van Staatsbosbeheer hebben uit bijna duizend inzendingen een top 10 samengesteld van honden die in aanmerking komen voor de titel 'leukste hond van Noord-Holland'. Meer dan 700 mensen nomineerden hun hond via een website van Staatsbosbeheer. Nog eens 300 honden werden ingezonden via Instagram. Uit de ruim 1000 inzendingen maakten de Noord-Hollandse boswachters een selectie.

Vanaf nu is het aan het publiek om de nummer één te kiezen. Die wordt fotomodel voor een publiciteitscampagne rond de aanlijnplicht tijdens het naderende broedseizoen.

Boswachter Samuelle van Deutekom maakte samen met haar collega Yvonne de eerste grote schifting, zo meldt ze aan mediapartner NH Nieuws. Eerst vielen de honden af die niet voldeden aan de foto-opdracht: in de natuur en aan de lijn. Zo ontstond uiteindelijk een top-50 die daarna aan al hun collega's in de provincie werd voorgelegd.

Van Deutekom bedacht de campagne vorig jaar, toen nog alleen voor de Schoorlse Duinen. Ze wil daarmee de mensen op een leuke manier op de regels rond de start van het broedseizoen wijzen. De inzendingen kwamen voor de provinciale ronde ook echt vanuit heel Noord-Holland: van De Koog op Texel tot en met Hilversum in 't Gooi.

Donderdag is de verkiezingspagina geopend waar mensen hun stem kunnen uitbrengen. De komende dagen zal duidelijk worden welke vrolijke viervoeter straks als 'next top model' op posters, banners en flyers zal verschijnen als het nieuwe gezicht/hondenbekje van de campagne. De aanlijnplicht start in sommige gebieden al op 1 maart, de boswachters hopen dat mensen even goed de borden lezen met de info wanneer de honden weer aan de lijn moeten. Stemmen kan tot 17 februari.
Pin It
Bekeken: 3053x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/