Vandaag is het Warmetruiendag. Deze dag staat de warme trui symbool voor energie besparen. Met een warme trui kan de thermostaat een beetje lager. Dat bespaart niet alleen energie, het scheelt ook een beetje in de portemonnee. Gemeente Alkmaar roept inwoners op om ook een warme trui te dragen en de kamertemperatuur iets lager te houden. Wethouder Duurzaamheid Robert te Beest is op sociale media in zijn favoriete trui te zien.

Volgens de gemeente is 19 graden vaak warm genoeg om in te verblijven. Iedere graad minder zou al 6 procent energie en CO2 uitstoot besparen.

De gemeente maakt meteen gebruik van de gelegenheid om nog wat meer besparingstips te geven. Zoals het ophangen van goede gordijnen, het vervangen van gloeilampen voor energiezuinige alternatieven, isolatie van verwarmingsleidingen en het regelmatig verwijderen van ijs uit de vriezer. Energiecoaches van het Duurzaam Bouwloket kunnen verder helpen met energiebesparing en verduurzaming.

Meer op warmetruiendag.nl.
Pin It
Bekeken: 1949x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/