Gemeente Alkmaar en BPD Bouwfonds hebben afspraken gemaakt over de planontwikkeling voor het Witsenterrein in Oudorp. De gebiedsontwikkelaar onderzoekt samen met de gemeente de mogelijkheden om de hoek van het bedrijventerrein te transformeren naar een gemengd woon- en werkgebied, zoals weergegeven in het Ontwikkelbeeld van Oudorp.

Het Witsenterrein, vernoemd naar Nautisch Centrum Nicolaas Witsen, maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Alkmaars Kanaal. Het terrein is 4,1 hectare groot en komt beschikbaar na verhuizing van de jachtwerf. In een eerste verkenning gaat BPD uit van minimaal 600 nieuwe woningen en 5.900 m2 werkruimte. Ook is er ruimte voor veel groen en een kleine jachthaven.

Verder is een verbinding over het kanaal getekend in het verlengde van de Bestevaerstraat. Wat voor verbinding dit moet worden is nog onduidelijk. In het al wat verder uitgewerkte herontwerp voor bedrijventerrein Overdie is een fiets- en wandelbrug getekend, zij het grofweg 40 meter van de Bestevaerstraat vandaan.

In de loop van het jaar wordt samen met belanghebbenden een stedenbouwkundig plan voor het gebied gemaakt.
Pin It
Bekeken: 2851x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/