Zondag stond in Groningen de derde KNSB Cup selectiewedstrijd kunstrijden voor mini's, midi's en maxi's op het programma. Een spannende wedstrijd, want het was ook meteen de laatste kans op kwalificatie voor de landelijke finale. De Alkmaarsche IJsclub kwam weer goed voor de dag, vooral dankzij Summer Wijkhuizen. De 11-jarige Alkmaarse won goud bij de mini's en plaatste zich als hoogst geklasseerde voor de finale eind maart.

Onder leiding van coach Marcus Deen haalden de kunstrijdsters uit regio Alkmaar weer het beste in zichzelf naar boven. De altijd vrolijke Summer reed een sterke en stabiele kür en behaalde zo een nieuwe persoonlijke topscore én als kers op de taart een mooie, welverdiende eerste plaats. Samen met haar twee tweede plaatsen in de eerdere voorronden was dit resultaat genoeg voor de eerste plaats in de ranking van de mini's.

Summer's leeftijdsgenoot Juna Bloetjes behaalde de 20e plaats. Een leeftijdscategorie hoger behaalde de ook nog 11-jarige Anna Fleur Smit de achtste plaats. Bij de maxi's namen de 15-jarige Katia Suris en de 17-jarige Veerle van Garderen deel namens AIJC. Zij behaalden een vijfde en zestiende plaats.

De top 60 procent van de schaatsers in iedere categorie plaatst zich automatisch voor de KNSB M Finale. Wie zich naast Summer nog meer plaatst, zal de schaatsbond binnenkort bekendmaken. (foto: Piet van Es Pietures)
Pin It
Bekeken: 2908x
https://ee.itk.ac.id/data/