De debatcompetitie ‘Op weg naar het Lagerhuis’ is terug en uit alle provincies doen scholieren mee. De Noord-Hollandse voorronde is op donderdag en vrijdag en hier doen scholierenteams van achttien scholen aan mee, waaronder het Petrus Canisius College, CSG Jan Arentsz en het Stedelijk Dalton College Alkmaar.

De voorronden worden vanaf 10:00 uur gehouden in Eventcenter Claus in Hoofddorp. Na een speechronde debatteren telkens twee teams met elkaar over elf stellingen, waaronder stemrecht vanaf 16 jaar oud, provinciale preferenda en het afstoten van EU-landen die het Europees recht schenden. Vanwege corona zijn diverse voorzorgsmaatregelen genomen en is het programma aangepast. Zo speelt ieder team maar één ronde.

Op de eerste dag zal Commissaris van de Koning Arthur van Dijk met de scholieren in gesprek gaan over wat hen bezighoudt en hoe zij naar verkiezingen kijken. Met het programma kunnen jongeren hun debattechnieken trainen en maken zij kennis met de politiek van de provincie.

De finale van de grootste debat- en speechwedstrijd van Nederland is op 6 mei te zien bij BNNVARA op NPO2. Vorig jaar werden twee van de drie categorieën, 'beste speech' en 'beste debater', gewonnen door Noord-Hollanders. Zij maken zitten dit jaar in de jury van de provinciale voorronde, samen met Statenleden, oud-Statenleden en gemeenteraadsleden.
Meer op ownhlagerhuis.nl. (foto: Op weg naar het Lagerhuis)
Pin It
Bekeken: 3184x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/