Na twee jaar zonder Profronde van Noord-Holland is de klassieker dit jaar terug, en wel op zondag 24 april. Tijdens de 74e editie starten de wielrenners in Purmerend om uiteindelijk na 200 kilometer te finishen in Stompetoren. Voorzitter Koos Venema is heel blij dat het evenement weer door kan gaan: "Dat is het understatement van de dag."

De organisatie heeft de afgelopen paar jaar zo zijn uitdagingen gekend door corona en de bijkomende beperkingen. "Het is best moeilijk om de gang er met elkaar in te houden als je twee jaar niet kunt organiseren", zegt Venema tegen mediapartner NH Nieuws. "Je bent bezig, maar je weet al bijna dat het niet door kan gaan door alle coronaperikelen."

De start is om 13:00 uur op de Koemarkt in Purmerend en de finish op de Oterlekerweg in Stompetoren. De precieze route is nog niet bekendgemaakt. De afgelopen twee jaar zou de finish al in Stompetoren liggen. Venema: "Het verenigingsleven en de horeca in Stompetoren zijn ontzettend enthousiast. Zij willen heel graag helpen. We moesten steeds uitstellen en nu kunnen we aan de slag. Dat is ook voor die mensen fijn."

De laatste editie in 2019 was een tweedaagse, maar voor dit jaar is gekozen om het evenement tot één dag te beperken. "We hebben tegen elkaar gezegd dat we ervoor moeten zorgen dat er dit jaar een Profronde van Noord-Holland is. Een eendaagse is dan net iets eenvoudiger om rond te krijgen", aldus Venema.

Net als in de voorgaande edities is de Profronde van Noord-Holland onderdeel van de Topcompetitie, het platform voor de beste Nederlandse continentale en clubteams. (foto: Ineke Vrasdonk)
Pin It
Bekeken: 2157x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/