Nadat een deel van het dak van het AZ-stadion instortte heeft de Alkmaarse  gemeenteraad besloten dat grote gebouwen van de gemeente met een publieke functie moeten worden gecontroleerd. In verband met de aanstaande renovatie is als eerste de staat van het Sportpaleis onderzocht. "Met enkele beperkte reparaties is deze geschikt voor de komende 10 tot 15 jaar", laat het college van B&W weten in raadsmemo.

"Als deze aanpassingen zijn uitgevoerd, mag worden aangenomen dat de constructie voldoet aan de constructieve eisen uit het Bouwbesluit", vervolgt het college. "De meest urgente aanpassingen, zijn inmiddels grotendeels uitgevoerd. Naar de mening van Adviesbureau Hageman kan het Sportpaleis veilig worden gebruikt". Er is zo'n twee maanden vertraging ontstaan bij het herstel. Wat nog resteert wordt zo spoedig mogelijk opgepakt.

Daarnaast behoeft het Sportpaleis herstel van problemen die geen risico vormen voor de veiligheid. Het gaat hier met name om de onder maaiveld liggende vloer die lek is en voor waterschade aan de houten wielerbaan zorgt.

Verder raadt Hageman om vast te stellen of de dakplaten voldoen aan de verhoogde norm sneeuwbelasting. Het adviesbureau heeft bepaald dat de stalen dakplaten aan de lange zijden van het stadion in ieder geval niet sterk genoeg zijn om zonnepanelen op te plaatsen.

"De adviezen met betrekking tot onmiddellijk herstel zijn gedeeld met Beheer en Onderhoud van Alkmaar Sport", meldt het college. "Verder is het volledige rapport reeds in handen van de bouwkundige adviseur en de architect en zal de constructeur het als belangrijke input meenemen in de renovatievoorbereiding / ontwerp."

De kosten voor het herstel van schade met mogelijk risico (categorie I) worden betaald uit het reguliere onderhoudsbudget van het Sportpaleis. De kosten voor de schade zonder risico (categorie II) wordt gedekt door het renovatiebudget.

"Met de uitkomsten van dit onderzoek zijn wij van mening dat een nieuw raadsvoorstel niet aan de orde is", besluit het college van B&W. (foto: Videomarketeers)
Pin It
Bekeken: 3169x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/