De ambulancedienst in de regio Alkmaar rukte in 2021 15.764 keer met spoed uit. Dat is aanzienlijk vaker dan in 2020. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de regionale ambulancevoorziening Noord-Holland Noord, die bestaat uit de ambulancevloot van de veiligheidsregio en het Witte Kruis. De toename is grotendeels te verklaren doordat de ambulancezorg in 2021 ondanks corona vrijwel normaal doorging.

Het aantal ambulanceritten viel in 2020 flink terug doordat de reguliere zorg tijdens de coronapandemie flink werd afgeschaald. Die afname was een stuk minder in latere coronagolven, zo legt een woordvoerster van de veiligheidsregio uit aan het NHD. Daarnaast was er door het thuiswerken in 2020 flink minder verkeer. Mogelijk daardoor waren er in 2020 ook minder verkeersongelukken. Het jaar daarna werd er weer vaker in de auto gestapt en liep ook het aantal verkeersongelukken weer op.

Bij de ambulancedienst in Noord-Holland Noord werken ongeveer 200 verpleegkundigen en chauffeurs, die ongeveer 40 ambulances bemensen. De ambulances zijn gestationeerd op negen posten in Alkmaar-Noord, Heiloo, Noord-Scharwoude, Wognum, Hoogkarspel, Wieringerwerf, Schagen, Den Helder en Den Burg op Texel. Heiloo is sinds kort geopend en in de plaats gekomen van Alkmaar-Zuid.

Landelijke normen schrijven voor dat ambulances binnen een kwartier ter plaatse zijn bij acute dreiging van vitale functies en binnen een half uur wanneer geen sprake is van direct levensgevaar, maar wel risico op ernstige gezondheidsschade. Die normen worden bijna altijd gehaald.
Pin It
Bekeken: 4043x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/